Versier elke dag met een lintje!

zondag 29 april 2012

20 dagen verder

20 dagen verder? Huh, wat is er met al die dagen gebeurd? 10 april gooide ik mijn budgetleed-noodkreet op het web en nu is het alweer bijna Koninginnedag! 'Meid, waar blijft de tijd'!

De verjaardag van Kleintje (hoewel Kleintje? Ik ben sinds 23 april gepromoveerd tot tienermoeder, dus Kleintje is misschien niet helemaal meer op zijn plaats) hebben we achter de rug. Met 4 dagen feest en een verjaardagsbudget van 100 euro hebben we het dit jaar weer overleefd. Van de verjaarsboodschappen eten we nu nog. Er is nog wat taart over, met 35% korting gekocht en 'was niet geschikt om thuis in te vriezen'. Nou dat maak ik zelf wel uit. En dus eten we nu nog ontdooide taart met een t.h.t. van 20 april. Smerig eigenlijk, niet dat overdatumidee, maar dat die taart dus eigenlijk nog zo lang goed blijft. Staat zeker bol van de conserveringsmiddelen...

Toastjes, salade, tomaatjes en mozzarella zijn ook overgebleven. Vannacht gaan mijn moeder en ik in de Amsterdamse Jordaan onze oude zooi verkopen en een toastje erbij kan dan makkelijk. We zullen niet uit de toom vallen, het bierdrinkend 538-pleps is uit de binnenstad verdreven en de grachtengordel is weer gewoon van de rosé, wijn en champagnedrinkende importjordanezen (?).
We hopen op een goede verkoop maar vooral op lekker weer en veel gezelligheid!

In die 20 dagen kwam ik ook nog een keertje terecht bij een heel leuk budgetkookprogramma op de Belgische tv: Economy Gastronomy. Natuurlijk van de BBC en al in 2009 opgenomen. Toen was er al sprake van een behoorlijke crisis en dus maakte de BBC een toepasselijk programma over gezinnen die een torenhoog budget uitgeven aan take away en geen idee hebben hoe een makkelijke, goedkope maar voedzame maaltijd op tafel te zetten. Niet alle recepten lijken mij even lekker (Hotdogpot, hotdogs in stukjes met kool en dan koken is wel erg engels) maar er komen ook hele bruikbare tips langs zoals dat je niet je kaas moet bewaren in het plastic waar je het in gekocht hebt. Bewaar het in vetvrij papier en bewaar een stuk kaas niet in de koelkast maar op een koele plek elders.
Helaas is het programma (net als Eastenders :( ) niet te bekijken via de BBC en ook Belgie doet lullig. Hier kan je het alleen terugzien via een digitaalbetaalkanaal. Zo jammer, een gemiste kans om mensen in deze tijd een beetje vooruit te helpen.
'Live' wel te zien op de donderdag om 16:35 op Een.


Een gezellige Koninginnedag allemaal!!!

2 opmerkingen:

  1. Jij ook een fijne Koniginnedag en goede zaken toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier & verdiensten gewenst in de Jordaan, wij gaan naar 't Veldpark (dichter bij huis ;-))

    BeantwoordenVerwijderen