Versier elke dag met een lintje!

donderdag 9 augustus 2012

Halverwege de zomervakantie

Met nog maar 4 dagen te gaan voordat onze vakantie begint is het buffelen geslagen. De verbouwing van onze badkamer duurt langer dan verwacht en ik zou toch graag weer eens lekker onder mijn eigen douche staan.
Om kosten uit te sparen zijn we 4 weken geleden zelf begonnen met het opknappen van de badkamer, we zouden alleen nieuwe wand- en vloertegels nemen, het bad eruit en een mooie douchewand erin. Inmiddels 4 weken verder hebben we ook alle kranen vervangen, een brocante wastafel en inbouwkast gefabriceerd, neonverlichting aangebracht, fluoriserend roze is echt heel mooi in een overwegend witte badkamer (nu moeten alleen Barbarossi en Bruce zich nog even over hun mannelijke trots heenzetten...).
Zelf doen geeft veel voldoening, het duurt allemaal wat langer, maar we zijn inmiddels best handig geworden na alle verbouwingen. Het resultaat tot nu toe mag er dus best zijn. Ik zal later weleens foto's plaatsen.

Maar met zo'n verbouwing komt ook weer het budget om de hoek kijken. Een tripje naar de Gamma voor een doos schroeven blijkt toch altijd duurder dan verwacht. Al snel ben je meer kwijt dan ingecalculeerd. Een douchescherm dat net iets mooier en praktischer is, maar wel €100,- duurder, moet kunnen. 'Als we het doen, doen we het goed', en 'we moeten er weer minstens 10 jaar meedoen' zijn twee veel gehoorde kreten op dit moment. En dan loopt het allemaal een beetje uit de hand.
Alle aankopen worden gepind, maar bij retour (en dat waren er nogal wat, gevalletjes besluiteloosheid) contant terugbetaald. En dat is funest voor mij. Contant geld in mijn portomonee moet gewoon op :(. Geen idee waar het vandaan komt. En ook het pinnen loopt uit de hand.

Omdat we nog met vakantie gaan kunnen we nog wel wat zomerkleren gebruiken. Niet te duur want als we terugkomen is het inmiddels september en ik heb er weinig vertrouwen in dat de zomer zich dan in NL nog zal laten zien. Dat geld kan ik dan ook maar beter voor de winter bewaren.
Mijn kleren van vorig jaar zijn 5 maten te groot en die van Bruce 2 maten te klein, Barbarossi draagt zijn kleren het liefst tot op de draad af. Een geluk is dat Zeeman nu op alle zomerkleding die al bijna niets kost ook nog eens 50% korting heeft. Een leuke, goedkope zomergarderobe is dus snel bij elkaar geshopt met al het contante geld en nog wat pinbetalingen. Ben inmiddels bij 4 Zeemans geweest en overal wat gekocht. Het is bijna een koopverslaving, kan altijd nog wel wat gebruiken. Alles is zo goedkoop maar al die kleine bedragen opgeteld is het toch weer een verrassing bij de kassa. Weer teveel uitgegeven!

En dus heb ik mezelf nu echt een halt toegeroepen, we moeten tenslotte ook nog op vakantie. Ik heb al het losse geld gehouden en de briefjes, pinpassen en visakaart in Barbarossi's auto verstopt. Die gaat lekker elke dag naar zijn werk en ik kom coldturkey de dag door. Geen geld in je zak, weten dat je niet terug kunt vallen op een pasje, eng hoor.
Maar ook een uitdaging. Voor de 8,15 die ik nog in huis had moest ik voor 3 dagen eten kopen. Echt het hoognodige, de koelkast en vriezer eten we leeg, we eten wat er is en anders verzinnen we wel een alternatief voor de ingredienten. Zoals vandaag, de kruidenmix voor nasi is sinds kort te krijgen bij Lidl. Alleen, 4 zakjes voor 1,29, nog duurder dan de Inproba of huismerk van AH. Normaal is AH eerste keus boodschappenparadijs maar ik ben er inmiddels wel achter dat ik dan veel te veel haal en meer uitgeef dan de rekening lief is (maar dat merk ik altijd pas aan het einde van de maand).
En dus naar de Lidl, 5 minuten lopen hiervandaan. Gewapend met boodschappenbriefje (niet van afwijken zo lees ik verschillende blogs), lege flessen, een portomonee met heel veel klein geld, een calculator en zonder kind doe ik de boodschappen. Het is even spannend bij de kassa, want heb ik alles wel goed opgeteld en ben ik niet iets vergeten? De verschutting iets terug te moeten geven, te moeten melden dat ik niet meer geld bij me heb, ik wil er niet aan. Ik kan nu niet terugvallen op mijn vertrouwde pinpas...
Maar de schade valt mee, €7,95, nog €0,20 over. 3 dagen eten, waarvan één barbeque-en, zo slecht heb ik het nog niet gedaan.
Alleen... de nasikruiden vergeten! Met die €0,20 toch nog naar de AH fietsen gaat me wat ver. Lang leven Google, ik vind een lekker recept voor nasikruiden met geen enkel korreltje zout toegevoegd (en andere enge toevoegingen), alles heb ik ervoor (al jaren) in huis en dus kost het me helemaal niets.

Nu maar eens bedenken waar ik die €0,20 dan wel aan uit kan geven... ;)


Een kruiden- en snuffelwinkeltje in Essaouira, Marokko. De twee Viagra's linksonder hebben we maar niet geprobeerd, maar wat niet is kan nog komen...


2 opmerkingen:

  1. Ik ben even snel door je blogjes aan het racen maar moet daar toch eens even wat langer voor gaan zitten. Wat een herkenning!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pas je blog gevonden. Leuk! Ik ga je volgen en even 'bijlezen'.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen