Versier elke dag met een lintje!

donderdag 20 september 2012

Budget Barbarossi

Het consuminderen is eindelijk overgeslagen op Barbarossi (mijn roodbebaarde man met Italiaans/Amsterdams bloed). Yeahhh!

Deze week kwamen we erachter dat er een grote schroef in de voorband van onze auto zat. En omdat we elke dag veel km rijden was het niet verstandig om zo verder te rijden. Daar waren ze het bij de Kwikfit natuurlijk ook mee eens :).
Maar ja, we hebben voorwielaandrijving en dus moest de andere band ook vernieuwd terwijl die eigenlijk best nog wel wat kmtjes mee kon (heeft iets te maken met balance, scheefrijden en zo?). 2 nieuwe banden, monteren en uitbalanceren, dus toch al gauw 250 euro.

Ook hadden we een reserveband nodig. Bij de aankoop van deze auto kregen kochten we er een plaksetmachientje bij maar deze spoot midden in onze keuken uit elkaar (te lang verhaal). Op internet waren over deze plakset nou niet zulke goede verhalen te lezen dus de keus voor alsnog een reserveband was snel gemaakt. Alleen de aanschaf ervan liet nogal op zich wachten. Met een offerte van €180,- (!) voor een band met aluminium velg op zak heeft Barbarossi toch ruim een jaar zonder reserveband rondgereden. Mijn smeekbedes om een extra band aan te schaffen werden aan de kant geschoven. Argumenten dat het veel meer zou kosten om weggesleept te moeten worden omdat je een lekke band hebt dan een reserveband aanschaffen werden niet gehoord...

Maar nu is meneer wakker geworden. Hij heeft in een heldere bui de nog goede band op een stalen velg laten zetten! Kosten: 50 euro. En dat vond hij een goede prijs om van mijn gezeur af te zijn ;)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten