Versier elke dag met een lintje!

donderdag 11 oktober 2012

Huisje Kruisje

10 jaar wonen wij nu in dit huis, onder de rook van Amsterdam. De eerste 7 jaar hebben we de boel onderhouden en vooral veel boven geklust. De benedenverdieping lieten we maar even zolang er geen zicht was op wanneer er funderingsherstel zou plaatsvinden. Inmiddels is dit in 2009 gebeurd en sindsdien hebben we ook de boel uitgebouwd, een nieuwe tuin aangelegd, de badkamer gerenoveerd, de slaapkamers opnieuw ingericht, een nieuwe keuken geplaatst, nieuwe CV en het platte dak aangepakt. Wat eigelijk alleen nog rest is het schilderwerk buiten en een nieuw dak en erker.
Dat staat voor volgend jaar op de planning.

Op wat kleine puntjes na zitten we er dus na veel werk gelikt bij. En nu? Nu begint het bij mij te kriebelen. Er staat nl. een huis te koop, en vele met hem, maar deze is wel erg mooi. 100.000 euro meer dat wat we nu hebben zodat de vaste lasten bijna zullen verdubbelen. En er moet weer flink verbouwd worden dus we beginnen eigenlijk weer op nul.

De voor- en nadelen afwegend:

Voor:
 • 2 slaapkamers en een bergruimte meer
 • bergruimte zou kunnen dienen als 'Bed & Broodje', iets dat ik nog altijd zou willen, dus extra inkomsten
 • een hele grote tuin waar niets aan gedaan hoeft
 • met steiger aan direct vaarwater richting Amsterdam maar ook naar de binnenstad
 • dicht bij Amsterdam, in ons eigen buurtje dus geen veranderingen met school, vriendjes, werkafstanden
 • wellicht in de nabije toekomst een goede investering vanwege de tweede Coentunnel
Tegen:
 • weer klussen van beneden tot aan boven toe
 • hogere vaste lasten
 • ons huis moet nog verkocht worden, staat nog niet eens te koop, en zal waarschijnlijk dan iets onder de hypotheekwaarde verkocht worden
 • vraagprijs van het huis is al 15.000 euro gezakt, zullen ze dan nog lager gaan zitten?
Lastig al die afwegingen. De huizenmarkt zit in het slop, maar het huis bij ons aan de overkant heeft maar 3 weken te koop gestaan, zou bij ons dus ook zomaar kunnen, of niet natuurlijk. Straks trekt de woningmarkt misschien weer aan en gaan we ook weer meer betalen voor hetzelfde huis...
Nu zitten we in een gelikt huis, zou het goed kunnen doen bij de verkoop, mensen kunnen er kant en klaar in, maar willen wij er niet ook nog even van genieten maar met het risico dat je over een tijd weer staat te klussen...

We moeten er nog maar eens goed over nadenken. In de tussentijd de puntjes op de i gaan zetten wat betreft de afwerking en nu maar even genieten van wat we in die afgelopen tijd hebben af- en opgebouwd.

Maar toch kon ik het niet laten een bezichtiging te regelen, misschien valt het allemaal wel vies tegen en zijn we zo weer van deze bevlieging genezen :)

5 opmerkingen:

 1. Ohw...da's lastig zeg! Ja, als je een droom hebt om een bed en broodje te beginnen dan is dat wel heel leuk natuurlijk.
  Maar eerst je eigen huis verkopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zij heeft ook een B&B, wellicht kan ze je wat informatie geven hierover? http://opnieuwbegonnen.blogspot.nl/ Ik geloof alleen niet -haar lezende- dat je inkomsten hieruit, je dubbele hypotheeklasten compenseren. Dure kriebels, maar wel leuke ;)
  Ben benieuwd, laat je het weten als je hebt gekeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd naar de bezichtiging. Hopelijk schept die duidelijkheid. Het klinkt wel heel aantrekkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al is de vraagprijs gezakt, je gaat er nog afkrijgen. Die vorige vraagprijs geldt niet meer, zou beginnen met nog eens €15.000 onder de prijs te gaan en dan voet bij stuk houden als je een tegenbod krijgt wat redelijk hoger is. In deze huidige markt heb je niets meer te schaften met de "oude" vraagprijs, huizenprijzen blijven dalen en dus is meer afdingen realistisch,anders betaal je er veel te veel voor. Verkopers blijven teveel met "vroeger" in hun hoofd hangen, helaas brengt een woning momenteel niet meer zoveel op als vroeger. Zo zie ik het, wij hebben er zelf ook bijna €15.000 af gekregen bij de aankoop van ons nieuwe huis.Het minimale wat er af gaat is toch wel €10.000 Succes en wees niet bang te onderhandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. niet teveel betalen! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor

  BeantwoordenVerwijderen