Versier elke dag met een lintje!

donderdag 11 april 2013

TV upgrade

Ik kom er eerlijk voor uit. Ik kijk graag tv. Elke dag wel een uurtje of 3. Ik kijk liever tv dan dat ik op het internet zit te surfen. Maar ik ben geen doelloze kijker en ook geen zapper. De programma's die ik wil bekijken worden van tevoren uitgezocht, daar zet ik een timertje op en op het juiste moment springt de tv aan en kan ik heerlijk meegenieten met de perikelen in Wallford (Eastenders, ik ben fan van het eerste uur!), me druk maken om aktualiteitenprogramma's, meekoken met Jamie in 15 minuten (is me nog niet gelukt, mijn maaltijden zijn vaker meer als een half uur later klaar) of even lekker lachen om de belevenissen van Barbie, de Dollies en de Daisies (Nou, ook niet teveel hoor want daar word je wel echt simpel van...)

Vaak staat een programma als 'achtergrondmuziekje' op. Makkelijk bij het strijken (gebeurt niet vaak), het opvouwen van de was (gebeurt iets vaker) of bij het klussen (ja leuk!). Zo volg ik mijn programma en tegelijkertijd verf ik een kastje, of zet ik een knoop aan.

Al een tijdje dachten we erover interactieve tv te nemen. Barbarossi koopt de mooiste platte tv's met alle toeters en bellen eraan maar wat heb je er aan als je er geen gebruik van kunt maken omdat digitenne het meest simpele uitzendgebeuren is. Maar aan de andere kant, zo'n nieuw pakket is natuurlijk weer een stuk duurder en met veel meer zenders. en dat wilde ik liever niet, nog meer sportzenders, kidskanalen en overbodige programma's daar zat ik dan toch ook weer niet op te wachten. Maar de kogel is door de kerk. Vanaf volgende maand wordt het dan toch interactieve tv. We gaan maar €5,- per maand meer betalen en wat de doorslag gaf; Eastenders is Nederlands ondertiteld!!!!! Nu hoef ik me niet meer te verbijten dat ik die typisch Londense accenten niet kan verstaan, yeah!!!

De deal was beter dan we dachten. Online bij KPN kregen we 3 maanden korting op het pakket en 2 maanden 2 gratis extra zenders, in de KPN-winkel kregen we 6 maanden korting en 2 maanden 3 gratis extra zenders. Toch gek, dat je bij een en hetzelfde bedrijf meerdere acties voor hetzelfde product hebt lopen. Zo zie je maar, het loont om rond te shoppen en ook nog eens bij hetzelfde bedrijf onderling.

Naast Eastenders kijk ik vaak naar de Belgische tv, Een en Canvas. Vooral de programma's Koppen (XL), Voor hetzelfde geld en Groenland zijn erg leuk en informatief. Ook Fabriek Romantiek was leuk, maar helaas (even?) gestopt.

Vanavond bijvoorbeeld in Koppen plastic in de Noordzee. We kennen allemaal de verschrikkelijke beelden van Plastic Soup, maar dat dit probleem zich ook voordoet in onze eigen Noordzee? Natuurlijk gebeurt dit ook bij ons, waarom niet. Plastic is vergif dat zich overal mee naar toe laat nemen en dus ook in onze wateren. Maar het schokt me toch dat het zo dichtbij is. Koppen dus om 20:35 op Een.

 

Voor hetzelfde geld is een informatief programma over? Geld!
Een nieuw reportagemagazine waarin Thomas Vanderveken, Britt van Marsenille en Jan Van Looveren zich verdiepen in de wereld van het geld, en negen weken lang op zoek gaan naar de beste manieren om meer te verdienen, minder uit te geven en tegelijkertijd heel aangenaam te leven.
De 2e aflevering was gisteren. Helaas niet terug te kijken (alleen voor digitale Belgische kijkers) maar op de site vind je best veel info. Bijvoorbeeld over het maken van wasmiddel met Sunlight. Ook de test of je langer rijdt op duurdere benzine (nee dus!) of dat goedkopere benzine slecht is voor je motor (Nee dus!) is erg interessant.
Volgende week woensdag om 20:40  weer een aflevering met daarin: Heel wat verenigingen of scholen organiseren eetfestijnen om wat extra geld in te zamelen. Hoe zorg je ervoor dat je daarbij zoveel mogelijk winst maakt? Britt zoekt uit of je ook in Vlaanderen in de winkels kan onderhandelen over de prijzen. En hoe je dat het best doet. En Jan probeert te besparen op zijn energiefacturen.

En dan nog Groenland. Een tuinprogramma maar dan niet a la Verlinden of EH&T maar lekker op zijn Belgisch. Zondag om 12:00 gaat het over de moestuin waarin de tijd is aangebroken om aardbeien te planten, zowel in de tuin als in de serre. Een aardbeientoren is ideaal voor wie weinig plaats heeft, maar wel wil genieten van het zomerfruit. Verder laat Bartel zien hoe je op een slimme manier composteert. Normaal gezien zouden we de afgelopen maand al hebben kunnen genieten van een stralende zon, maar helaas. Je zou voor minder de tropische temperaturen gaat opzoeken. Bartel belandt in een subtropisch zwemparadijs, waar Jean vertelt hoe uitzonderlijk veel moeite en zorg er wordt besteed aan de indrukwekkende selectie uitheemse planten en bomen.

Veel kijkplezier!

3 opmerkingen:

 1. al dat plastic in de noordzee ik ga niet kijken wordt er te verdrietig van. Wel probeer ik op mijn manier zo goed mogelijk het afval te scheiden. Canvas is top ! goeie films en geen reclame :-)

  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groenland kijk ik ook altijd. Leuk programma. Ook leuk: BBC-2 op vrijdagavond 21.30 uur: Gardeners world (met Monty Don). "Voor hetzelfde geld" heb ik nog nooit gezien, ga ik eens uitproberen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben onlangs ook digitale tv maar dan via Xs4all. Dit hebben we genomen omdat onze kabelexploitant geen BBC aanbood. Wij kijken graag naar de BBC maar om daar alleen een nieuw abonnement voor af te sluiten!? De knoop werd doorgehakt omdat we ook wat sneller internet moesten hebben en toen gelijk maar een heel pakket afgesloten van internet, tv en telefoon. Voordeel voor ons is dat mijn baas het internet en het telefonie gedeelte betaald. :)

  BeantwoordenVerwijderen