Versier elke dag met een lintje!

woensdag 20 november 2013

Tips bij het kiezen van een zorgverzekering

van 8zorg.nl
Het is weer tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Betaal je niet teveel, of misschien wel te weinig omdat je in 2014 meer zorg nodig hebt?
Op diverse sites kun je alle verzekeringen met elkaar vergelijken, dat ga ik hier niet nog eens overdoen. Wel heb je misschien iets aan de volgende tips, die ik eigenlijk nergens lees.

Ik zelf ben er inmiddels zo goed als uit. Komend jaar stappen we weer over. Dit keer scheelt het ons +/- €30,- per maand voor hetzelfde pakket, alleen bij een andere aanbieder. We verwachten dit jaar geen rare kosten, behalve het beugeltje van Kleintje. En dat wordt volledig vergoed.

Ik gebruik eigenlijk altijd Independer om te kiezen. Lekker makkelijk, je vult je wensen in, krijgt dan drie aanbieders te zien en dan kun je ook nog vergelijken met een 4e. Ik weet dat dit soort sites er belang bij hebben bepaalde verzekeraars naar voren te schuiven dus een beetje alert ben ik wel. Ik neem niets zomaar klakkeloos over.

Toch wacht ik nog even met overstappen tot er een leuke aanbieding voorbij komt. Deze aanbiedingen komen vaak zo'n beetje half december. Dan moeten er nog wat zieltjes gewonnen worden. Zo'n aanbieding kan een korting zijn, een kadobon of bijv extra Moneymillionairpunten. Toch weer mooi meegenomen.

Wanneer je terugkijkt naar de afgelopen 2 jaar en de zorg die je nodig had kun je misschien besparen op je eigen risico. Heb je die niet eerder gebruikt en denk je dat je deze dit jaar ook niet zal gebruiken dan kun je het misschien beter verhogen. Zeker als je wat geld achter de hand hebt om toch eventuele kosten te betalen.

Het eigen risico van € 720,- (€360,- x2) zet ik in 12 maandelijkse termijnen van €60,- op een spaarrekening. Zo spaar ik een potje voor als we zorgkosten zouden hebben. Dat heb ik dit jaar ook gedaan en hiervan hebben we €550,- niet opgemaakt. Met dit voordeeltje kan ik de verhoging van ons eigen risico voor 2014 weer opvangen.

Ook kun je er voor kiezen je maandelijkse premie in één keer te betalen. Je ontvangt dan een korting van 3%. Dat lijkt niet veel maar als je het geld kan missen en het staat nu tegen een rente van 1,5% op een spaarrekening te slapen verdien je toch 2x zoveel 'rente'.
De premie die ik normaal maandelijks zou betalen zet ik nu apart op een spaarrekening, ik betaal het als het ware aan mezelf uit. Daar ontvang ik ook weer een beetje rente over en ik heb meteen een spaarpot voor de premie van 2015. Maar dan wel vanaf blijven natuurlijk hè?!

Dit laatste gaan wij doen. Het levert ons €85,- extra op, naast de €30,- per maand. Toch een voordeel van €445,- ten opzichte van 2013!

Heb jij nog tips die niet zo voor de hand liggen maar wel wat opleveren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten